Trainer Profile

Ο Μάνος Μανδαλάκης γενήθηκε το 1977 και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι παντρεμένος, πατέρας δυο παιδιών και ασχολείται με τον αθλητισμό, την υγεία και την αυτοβελτίωση από την παιδική του ηλικία.  Η αθλητική του εμπειρία περιλαμβάνει πρωταθλητισμό με  οκταετή συμμετοχή του σε γνωστή σχολή πολεμικών τεχνών του Ηρακλείου. Παράλληλα ανελίχθηκε ως ποδοσφαιριστής από την ακαδημία του Εργοτέλη σε διάφορες ομάδες σε ‘’μικρά και μεγάλα’’ γήπεδα,  με πολλές διακρίσεις. Επιπρόσθετα  ασχολήθηκε με τον γυμναστηριακό αθλητισμό με σκοπό την αύξηση των επιδόσεων των παραπάνω αθλημάτων.

Σε βιωματικό επίπεδο έχει υποστεί πολλούς και  ποικίλους τραυματισμούς καθώς και σύνδρομα επαγγελματικής και αθλητικής εξουθένωσης (burn out syndrome). Έτσι άρχισε από νωρίς να αντιλαμβάνεται την σημασία της υγείας, αναζητώντας ένα ισορροπημένο τρόπο ζωής. Συνειδητοποίησε τα οφέλη της ολιστικής πρόληψης, κατά το δυνατόν, μέσω σωματικών-βιολογικών, ψυχοσυναισθηματικών και κοινωνικών παραγόντων όπως περιγράφονται από το  βιοψυχοκοινωνικό μοντέλο του Έγκελ [1] [2] .

Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα, έχει συγκρίνει  ανατολικές και δυτικές πρακτικές πάνω στην αυτοπαρατήρηση, την αυτογνωσία καθώς και διάφορες τεχνικές χαλάρωσης και αυτοβελτίωσης, διαπιστώνοντας τα σημαντικά οφέλη για την υγεία που μπορεί ο καθένας να αποκομίσει εντρυφώντας σε αυτό το νοερό σύμπαν. Επίσης, έχει αναπτύξει την δική του φιλοσοφία και προσέγγιση για την επίτευξη της ευτυχίας και του αισθήματος της πληρότητας της ζωής .

Ακόμη, ως  Massage therapist, έχει αναπτύξει μια δική του προσέγγιση στην μάλαξη, που στοχεύει στην ευεξία, και περιλαμβάνει τεχνικές knismesis, τεχνικές αναπνοών,  θετικό οραματισμό και εκούσια παραγωγή θετικών συναισθημάτων με σκοπό την ανατροπή των αρνητικών ερεθισμάτων  που αναπτύσονται στην καθημερινή αγχωτική ζωή και που τελικά εκδηλώνονται στο σώμα ως ασθένειες και πόνοι.

Κύριος σκοπός του είναι η επίτευξη της ψυχοπνευματικής ισορροπίας, η πρόληψη των  καρδιαγγειακών και μεταβολικών παθήσεων καθώς και του ψυχοσωματικού και  μυοσκελετικού πόνου μέσω της υιοθέτησης ενός ολιστικού υγιούς τρόπου ζωής.

Σπουδές-Πιστοποιήσεις-Σεμινάρια

Ινστιτούτο Αθλητικής Διατροφολογίας Ηνωμένου Βασιλείου

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (PgDip) – Εφαρμοσμένη Αθλητική Διατροφή.

(Με συνυπολογισμό του πτυχίου) πιστοποίηση από την Βρετανική Ένωση Διαιτολόγων-Διατροφολόγων ως (SENr) Αθλητικός Διατροφολόγος.

 

Ανοικτό Πανεπιστήμιο Ηνωμένου Βασιλείου

Τελειόφοιτος Πτυχίου Φυσικής Αγωγής  με βασικές κατευθύνσεις: Ανάπτυξη Θετικής Ψυχολογίας και Φυσικής Κατάστασης στον Αθλητισμό.

 

Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ – Εξ’ αποστάσεως Θεματικές ενότητες

 1. Ανατομία και κοινοί μυοσκελετικοί τραυματισμοί

 

Αμερικανικό Συμβούλιο της Άσκησης (ACE)

 1. Πιστοποιημένος Γυμναστής Υγείας με εξειδίκευση στη διαχείριση της παχυσαρκίας μέσω της Ασκησης της Διατροφής και της συμπεριφοριστικής ψυχολογίας
 2. Πιστοποιημένος Ειδικός Μετα-αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιου μυοσκελετικού πόνου

 

Εθνική Ακαδημία Αθλητικής Ιατρικής ΗΠΑ (NASM)

 1. Πιστοποιημένος Προσωπικός Γυμναστής
 2. Πιστοποιημένος Ειδικός διόρθωσης νευρομυικών ανισορροπιών και πρόληψης χρόνιου μυοσκελετικού πόνου
 3. Πιστοποιημένος Ειδικός μεγιστοποίησης αθλητικών επιδόσεων

 

Ιδιωτική Σχολή Base Training Academy (Ελλάδα)

 1. Προσωπικός Γυμναστής (Σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Αμερικανικού Κολεγίου Αθλητικής Ιατρικής)
 2. Διαδραστικό σεμινάριο σε ειδικούς πληθυσμούς (Μεταβολικό σύνδρομο,Αναπνευστικές- Καρδιαγγειακές παθήσεις, Εγκυμοσύνη)
 3. Πιλάτες σε στρώμα (Instructor)

 

Ευρωπαϊκό μητρώο των επαγγελματιών της άσκησης EREPS

 1. Αναγνωρισμένος  Γυμναστής – Eιδικός διαχείρισης σωματικού Βάρους, επιπέδου 5

 

Oplex Academy (Ηνωμένου Βασιλείου)

 1. Πιστοποιημένος Massage therapist

 

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

 1. Πρώτες Βοήθειες  – (CPR AED)

 

Υιοθετώντας το μοντέλο της δια βίου εκπαίδευσης, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων πάνω στην άσκηση, την πρόληψη,  την υγεία , την αυτοβελτίωση, τη μάλαξη, τον ψυχοσωματικό και μυοσκελετικό πόνο κ.α. ένώ κάνει ομιλίες και διαλογικές συζητήσεις πάνω στον ολιστικό τρόπο ζωής σε διάφορους συλλόγους, οργανώσεις και γυμναστήρια.